STRESS

HJELP TIL Å TAKLE STRESS

Stress er noe som skjer inni deg, og det er også her du finner løsningen til å takle stress. Gjennom våre behandlingsformer hjelper vi deg å takle stress uavhengig av hva som er den bakenforliggende årsaken.

Stress 1

Stresset?
Lar du deg irritere over bagataller?
Går ditt stress ut over andre?

Fortvil ikke. Det er mulig å gjøre noe med det. I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal falle på plass.
Noen viktigere enn andre.

Stress 2

Hva er stress egentlig?

Finnes tress? Eller er det kun snakk om stressende tanker – stressende oppførsel – mennesker som oppfører seg stresset.

Tenk litt over dette: «Når du endrer måten du håndterer livet på – vil livet du håndterer, endre seg». Sagt på en litt annen måte. Det er måten du tar ting på, som påvirker deg. Ikke hendelsene i seg selv. Stress er altså noe som skjer inni deg. Du kan ikke fylle et rom med det. Det finnes ikke en ting du kan peke på og si: «Der er stress». Det finnes ikke i en slik form. Likevel er det flere og flere mennesker som tar medisiner for:

❂ Nervøsitet
❂ Overspising
❂ Hjerteflimmer
❂ For lite overskudd
❂ Dårlig fordøyelse
❂ Høyt blodtrykk
❂ Diare
❂ Forstoppelse
❂ Utslett
❂ Sinne
❂ Alkoholmisbruk
❂ Mangel på matlyst
❂ Mangel på seksuell glød
❂ Søvnproblemer
❂ Bekymring
❂ Angst
❂ Panikkangst
❂ Humørsvingninger
❂ Hukommelsessvikt
❂ Konsentrasjonssvikt
❂ Tvangstanker
❂ Anspent
❂ Diverse avhengigheter
❂ Opprørt
❂ Og mye, mye mer

Og ofte er hovedårsaken til dette på grunn av noe som ikke finnes, i hvert fall ikke i den fysiske verden. Å ta medisin på grunn av ovennevnte symptomer, er fordi vi ikke er i balanse i hverdagen.  Det er fordi vi ikke håndtere hverdagslige utfordringer på en balansert måte.

Vi kan hjelpe deg

Vi kan hjelpe deg å håndtere dine daglige utfordringer på en bedre måte. Det er mange utenforliggende faktorer i vår hverdag. Vi kan ikke endre disse for deg. Men vi kan hjelp deg med hvordan du håndterer dem:

Utenforliggende faktorer

▪️ en vanskelig sjef
▪️ rushtrafikken
▪️ grinete/bråkete unger
▪️ en nabo som irriterer deg
▪️ været
▪️ din ektefelles uvaner
▪️ frykten som kommer snikende
▪️ og mye, mye annet

Spørsmål og svar

Hva er hypnoterapi?

Hypnoterapi kan til en viss grad sammenlignes med meditasjon. Du er i en meget avslappet tilstand. Din bevissthet er endret, og ditt ubevisste sinn er mer mottagelig for det som blir sagt til deg. Men kun så lenge du selv aksepterer det som blir sagt, og du er villig til å lytte og slappe av. Du har hele tilden full kontroll over terapiforløpet.

Hva er EFT?

EFT, eller psykologisk akupunktur (uten bruk av nåler) eller emosjonell frigjørings-teknikk, står for Emotional Freedom Techniques. Det er basert på en 5000 år gammel tradisjon – akupressur. Det bygger samtidig på at kroppen har en del energikretser, eller meridianer. Medisinsk forskning bekrefter dette.

EFTs grunnsetning sier at: «Årsaken til alle negative følelser skyldes forstyrrelser i kroppens energisystem». Alle reaksjoner, følelser og svært mange fysiske symptomer kan adresseres ved å balansere det menneskelige energisystem vha EFT.

Når energisystemet er blitt balansert (forstyrrelser fjernet), forsvinner ofte problemet (depresjon, engstelser blir nøytralisert og fysiske smerter og problemer lindret eller fjernet).

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen foregår ved at man banker lett på energipunktene, mens man mentalt «har kontakt» med problemet, og dermed stiller energisystemet inn på det som er problematisk – med det resultat at energien din balanseres i forhold til det som har vært ditt problem/utfordring.

Er det fare for negative bivirkninger?

Sammenlignet med mange andre behandlngsprosesser, er EFT meget behagelig og varsom. Den har ikke bivirkninger, fordi det ikke benyttes:

  • kirurgiske inngrep
  • nåler
  • piller eller kjemikalier
  • manipulering av kroppen

Kontakt oss